Nostalgické Vánoce v Muzeu Boženy Němcové vás okouzlí. Přenesou vás do minulých století

28. listopad 2019

Společnost Kouzlo starých časů a Muzeum Boženy Němcové v České Skalici vás o prvním a druhém adventním víkendu zvou do historického Jiřinkového sálu na prodejní výstavu Nostalgické Vánoce.

Expozice v duchu viktoriánské doby bude přístupná vždy od pátku do neděle od 10 do 17 hodin, můžete si tam také posedět v takzvané Květinové kavárně s půvabem minulých století. Autorkou výstavy je paní Zdeňka Plchová z Prahy, která vánoční výstavu v Jiřinkovém sále připravila už pojedenácté.

Jiřinkový sál voní Vánocemi

Když otevřete dveře a vstoupíte, opravdu na vás dýchne kouzlo starých časů, které je v tak silném kontrastu se spěchem a stresem naší současnosti. Vystaveny jsou vánoční dekorace, adventní vazby a dárky.

Okouzlit se nechala i redaktorka Romana Pacáková, kterou na výstavu uvedla vedoucí Muzea Boženy Němcové Martina Zálišová.

„Vychutnejte si nádech nostalgie a poznejte, jaké byly Vánoce za časů našich babiček a prababiček“, zve vás do Muzea Boženy Němcové v České Skalici autorka výstavy Zdeňka Plchová.

Její společnost Kouzlo starých časů je určena příznivcům starých dob, kdy na nic nebyl spěch, dámy byly obletovány a pánové se mohli cítit jako jejich ochránci. Zdeňka Plchová se specializuje na výstavní činnost převážně z oblasti historie oděvů a textilií z let 1850 až 1930 a sběratelství předmětů z tohoto období.

Nostalgické Vánoce v Muzeu Boženy Němcové v České Skalici
autoři: Romana Joudalová , baj
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka