Vepřové maso s chřestem 25.9.2010

Vaříme s Habadějem v sobotu 25.9.2010 v 11:10 hodin. Doborou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.

Suroviny: 400 g vepřového plecka, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky strouhaného zázvoru, 2 lžíce sójové omáčky, špetka kajenského pepře, 4 lžíce oleje, 250 g zeleného nakládaného chřestu, 4 mrkve, 1 svazek naťové cibulky, pepř
Postup: Maso nakrájíme na nudličky. Česnek najemno nasekáme, přidáme zázvor, sójovou omáčku, kajenský pepř a lžíci oleje. Touto marinádou přelijeme maso a necháme chvíli odležet. Mezitím slijeme chřest a nakrájíme ho na kousky. Mrkve a cibuli nakrájíme na slabá kolečka. Na rozehřátém oleji za stálého míchání osmahenme maso, vyjmeme z pánve, přilijeme lžíci oleje, přisypeme zeleninu a 4 minuty dusíme. Přidáme zpět maso, promícháme a smažíme ještě minutu.
Příloha: Brambory, opečené brambory, hranolky, rýže

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.