Zapečené těstoviny 10.1.2009

Suroviny:
500 g těstovin, 500 g mletého masa, 2 velké cibule, 5 stroužků česneku, 1 plechovka rajčat, 1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu, sůl, mletý pepř, olej, 200 g tvrdého sýra

Postup:
Na troše oleje zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a mícháme do zesklovatění cibule. Přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme do zhnědnutí. K masu vyklopíme rajčata z plechovky i se šťávou (pokud jsou celá, nakrájíme je na kousky), osolíme, opepříme, promícháme a chvíli necháme dusit. Fazole vysypeme z plechovky na sítko, propláchneme vodou a přidáme k masu. Vmícháme uvařené scezené těstoviny, přesypeme do pekáče a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia. Po deseti minutách povrch posypeme strouhaným sýrem, vrátíme do trouby a necháme sýr roztavit.

Vaříme s Habadějem v sobotu 10.1.2009 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.