Bílé klobásy na pórku 22.11.2008

Suroviny:
1,5 kg mladých pórků, máslo, 4 bílé klobásy, 3 šalotky, 1 sklenice bílého suchého vína, svazek petrželky, sůl, pepř

Postup:
Nejprve očistíme pórky, důkladně je omyjeme a pokrájíme na špalíčky dlouhé asi 5 cm.
Špalíčky ponoříme na tři minuty do vařící vody, pak je scedíme a necháme okapat.
Do kastrolku vložíme máslo, vložíme pórek, osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 10 minut.
V pánvi rozehřejeme olej. Do klobás na několika místech píchneme vidličkou, abychom zabránili jejich prasknutí. Na pánvi je ze všech stran opečeme dozlatova.
Z pánve vylijeme přebytečný tuk a přidáme pokrájené šalotky. Jakmile zezlátnou, přilijme víno.
Dusíme 10 minut.
Na pórek rozprostřeme klobásy a šalotku se šťávou. Necháme chvíli odležet v teple a před podáváním ozdobíme trochou nasekané petrželky.

Vaříme s Habadějem v sobotu 22.11.2008 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.