Noky se špenátem 11.10.2008

Suroviny:
gnocchi, 600 g kuřecích prsíček, listový špenát (může být i mražený), smetana, česnek, cibule, olivový olej, tvrdý sýr (může být i mozzarela), pepř, sůl.

Postup:
Nejprve si nakrájíme cibulku na tenká kolečka a dáme ji na olej, když zpění, přidáme na kostičky nakrájené maso.
Maso opečeme, pak přidáme špenát a podusíme. Přidáme sůl a pepř.
Po chvíli přidáme česnek, ten můžete prolisovat nebo nakrájet na tenounké plátečky.
Uvařené noky scedíme a dáme do olejem vymazané zapékací mísy. Na noky rozložíme maso se špenátem a navrch položíme plátky mozzarelly.
Zapečeme dozlatova. Pokud chcete jídlo jemnější, pak do směsi špenátu a masa přilijte těsně před tím než ji budete dávat na noky - trochu smetany.

Vaříme s Habadějem v sobotu 11.10.2008 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.