Zabalená ryba 4.10.2008
Suroviny:
rybí filé, cibule, paprika - zelená a žlutá, malá rajčátka, česnek, brambory, sůl, kmín, zelená petrželka a alobal
Postup:
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek na plátky, cibuli a papriku na půlkolečka, rajčátka přepůlíme.
Na velký dvojitý kus alobalu rozložíme plátky brambor, osolíme, na brambory položíme filé, osolíme, okmínujeme, posypeme česnekem a cibulí, paprikou.
Navrch dáme půlky malých rajčat a nebo plátky větších.
Nakonec posypeme petrželkou.
Vše dobře zabalíme. Balíčky pak položíme na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 30 až 40 minut.
Vaříme s Habadějem v sobotu 4.10.2008 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.