Kuře se zeleninou a těstovinami 10.5.2008

Suroviny:
kuřecí prsa, 25 g másla, 3 lžíce olivového oleje, 1 nadrobno nakrájená cibule, 2 prolisované stroužky česneku, 2 červené, žluté nebo zelené papriky, 250 g malých žampionů, 180 g oloupaných a nakrájených rajčat, 150 ml suchého bílého vína, 180 g zelených oliv, 4 - 6 lžic smetany ke šlehání, 400 g těstovin farfale, sůl, pepř, petrželka na ozdobu

Postup:
Kuřecí prsa opečeme na másle a dvou lžicích oleje, aby se opekla dozlatova a přendáme je z pánve do zapékací mísy.
Na pánev dáme cibuli a česnek a opečeme. Pak přidáme papriky a houby a dusíme je asi tak 2 až 3 minuty. Potom přidáme rajčata, osolíme, opepříme a zamícháme. Pak přidáme zeleninu ke kuřeti. Víno svaříme na pánvi a nalijeme na kuře.
Zapékací misku zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia maximálně 50 minut.
Ke kuřeti přidáme olivy a smetanu a zapékací misku vrátíme do trouby asi tak ještě na 10 minut.
Mezitím uvaříme v mírně osolené vodě se zbývajícím olejem těstoviny.
Kuřecí maso upravíme na těstoviny, přelijeme omáčkou, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.

Vaříme s Habadějem v sobotu 10.5.2008 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.