Hermelín v listovém těstě 5.5.2007

Suroviny:
4 hermelíny /jeden na osobu/, 400 g listového těsta, pórek, kečup, jedno vejce, mletá červená paprika - sladká i pálivá

Postup:
Na pomoučeném vále vyválíme těsto, které rozkrojíma na čtverce /15 x 15/.
Na těsto natřeme trochu kečupu, položíme pár koleček pórku, hermelín, a opět trochu kečupu i pórku.
Rozšleháme vajíčko s paprikou a potřeme konce těsta při skládání balíčku, nakonec i celý balíček.
Balíčky vložíme do trouby na pečící papír a pečeme dozlatova.
Příloha: zeleninový salát.

Vaříme s Habadějem v sobotu 5.5.2007 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.