Pečenáče z hub 7/10/2006

Suroviny:
houby
vajíčko
strouhanka
papriky

Nálev:
1 litr vody
čtvrt litru octa
4 lžičky soli
4 lžičky cukru
8 kuliček pepře
8 kuliček nového koření
3 bobkové listy
6 řebíčků
1 lžička hořčičných semínek

Postup:
Houby obalíme ve vajíčku a ve strouhance a osmažíme. Osmažené houby naskládáme do sklenice, proložíme je paprikou a zalijeme nálevem. Sterilujeme 15 minut.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.