Čalamáda "Tržnice" 7/10/2006

Suroviny:
okurky
rajčata
feferonky
cibule
zelí
papriky
patizon
květák

Nálev:
jeden a tři čtvrtě litru vody
půl litru octa
1 Deko
4 hřebíčky
10 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
24 koleček cukerínu
15 dkg cukru

Postup:
Očištěnou zeleninu pokrájíme, naskládáme do sklenic, zalijeme nálevem a zavíčkujeme. Sterilujeme 15 - 20 minut při 75 stupních Celsia.

Příprava nálevu:
Ocet a vodu svaříme, přidáme Deko a koření a necháme vařit asi 5 minut. Nakonec přidáme cukr a cukerín a odstavíme.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.