Rychlá buchta "Hrk hrk" 16/9/2006
Těsto:
1,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
půl hrnku mléka
půl hrnku oleje
2 celá vajíčka
1 prášek do pečiva
Krém:
2 mandarinkové kompoty nebo 1 ananasový kompot - kostky
1 šlehačka
1 ztužovač šlehačky
1 pudink bez vaření
Postup:
Všechny suroviny na těsto smícháme, těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Na vychladlý plát rozetřeme krém, ozdobíme rozehřátou čokoládou a necháme vychladit.
Příprava krému:
Všechny suroviny na krém dáme do uzavíratelné nádoby a několikrát protřepeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://hradec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://hradec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.