Rychlá buchta "Hrk hrk" 16/9/2006

Těsto:
1,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
půl hrnku mléka
půl hrnku oleje
2 celá vajíčka
1 prášek do pečiva

Krém:
2 mandarinkové kompoty nebo 1 ananasový kompot - kostky
1 šlehačka
1 ztužovač šlehačky
1 pudink bez vaření

Postup:
Všechny suroviny na těsto smícháme, těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Na vychladlý plát rozetřeme krém, ozdobíme rozehřátou čokoládou a necháme vychladit.

Příprava krému:
Všechny suroviny na krém dáme do uzavíratelné nádoby a několikrát protřepeme.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.