Houbový kečup 9/9/2006

Suroviny:
1,5 kg hub
90 g soli
půl lžíce mletého zázvoru
půl lžíce hřebíčku
půl lžíce muškátového květu
půl lžíce skořice
2 lžíce nového koření
2 lžíce pepře
půl litru octa
1 lžíce cukru
sůl

Postup:
Očištěné houby pokrájíme na silnější plátky, osolíme a necháme odležet. Koření, ocet a cukr svaříme, odstavíme a necháme vyluhovat. Odleželé houby podlijeme malým množstvím kořeněného octa a přikryté necháme dusit. Podušené houby prolisujeme nebo rozmixujeme a ještě teplé dáme do sklenic. Sterilujeme 30 minut při 100 stupních Celsia.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.