Vepřové kotlety zapečené se šlehačkou 17.6.2006
Suroviny:
4 kotlety, 1 pórek, 250 ml smetany ke šlehání, sůl pepř, máslo, 800 g oloupaných, omytých brambor.
Postup:
Brambory nakrájíme na a si 1 cm silné plátky. Pekáč vymažeme máslem, poklademe plátky brambor, osolíme, na ně poházíme očištěný, na kolečka nakájený pórek.
Kotlety naklepeme, nařízneme na okraji, osolíme, opepříme, položíme na brambory a pórek. Na ně dáme druhou vrstvu stejně upravených brambor. Zalijeme smetanou a dáme do rozehřáté trouby zapéci. Nemícháme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
Poznámka:
Stejným způsobem lze připravit i naporcované kuře nebo kuřecí řízky.
Vaříme s Habadějem v sobotu 17.6.2006 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.