Ragú z mořských plodů 14.8.2004
Suroviny:
300 g mražené mořské směsi, 1 konzerva loupaných krájených rajčat, 1 cibule, 1 mrkev, 2 řapíky celeru, 3 stroužky česneku, 100 ml bílého vína, vývar, petrželka, oregano, 2 lžíce oleje, sůl a pepř.
Postup:
Na oleji zpěníme jemně pokrájený česnek, cibuli, nastrouhanou mrkev, drobně pokrájené řapíky celeru a 2 lžíce nasekané petrželky. Přidáme rozmrazenou mořskou směs, podlijeme vínem a když se vydusí, přidáme konzervovaná rajčata, ochutíme oreganem, mírně osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
Podle potřeby podlijeme občas vývarem. Omáčka by měla být hustá.
Nakonec přisypeme zbývající nasekanou petrželku. Ragú nakonec promícháme s uvařenými těstovinami.
Náš tip:
Místo těstovin, můžete ragú promíchat s uvařenou rýží.
Vaříme s Habadějem v sobotu 14.8.2004 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.