Plněný celer 29.5.2004

Suroviny:
4 menší celery, 250 g mletého masa, 2 vejce, 1 lžíce másla, špetka soli, půl lžičky mletého pepře, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce strouhanky, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 200 g tvrdého sýra na strouhání, sádlo na vymazání pekáče.

Postup:
Očištěný a oloupaný celer uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Po okapání vršky všech celerů seřízneme jako víčka, vnitřek lžičkou vydlabeme a rozmačkáme vidličkou.
Na másle osmahneme jemně nasekaný česnek a cibuli, přidáme maso a prudce je orestujeme. Ochutíme solí, pepřem a sojovou omáčkou, vmícháme strouhanku a vejce. Směs napěchujeme do vydlabaných celerů a pak je přiklopíme odříznutými vršky.
Takto připravené celery přendáme do vymazaného pekáče, podlijeme vývarem z celeru a v horké troubě pečeme asi 15 minut.
Před podáváním posypeme jemně nastrouhaným sýrem.

Vaříme s Habadějem v sobotu 29.5.2004 v 11:15 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ