Zapečené mleté řízky 6.3.2004

Suroviny na řízky:
400 g mletého libového vepřového masa, 200 g mletého zadního hovězího masa, 2 žemle namočené v mléce, 2 vejce, sůl, mletý pepř dle chuti, olej na pečení, hladká mouka.

Suroviny na zapečení:
1 červená paprika, 2 sterilované okurky, 1/2 pórku, 2 vejce, 3 až 4 lžíce jemného kečupu, 2 stroužky česneku, 4 lžíce tvrdého strouhaného sýra, 1 lžička škrobové moučky, sůl, sladká mletá paprika, olej.

Postup:
Mleté maso smícháme s vymačkanými žemlemi, solí, pepřem a vejci. Směs řádně promícháme a uděláme tenké řízky, které obalíme v hladké mouce a pečeme z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova.
Očištěnou papriku, okurky a pórek drobně nakrájíme a podusíme na oleji.
Opečené řízky vložíme do zapékací mísy, na ně rozdělíme dušenou zeleninu.
Vejce rozšleháme, přidáme kečup, sýr, třený česnek, sůl, mletou papriku a škrobovou moučku.
Vaječnou směs vlijeme na řízky a dáme péct do předem vyhřáté trouby, až se sýr roztaví a vejce srazí.
Podáváme s vařenými brambory.

Vaříme s Habadějem v sobotu 6.3.2004 v 11:15 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.