Bábovka z ledových kaštanů
Suroviny: 5 vajec, 250 g hladké mouky, 250 g moučkového cukru, 100 ml vlažného mléka, 100 ml oleje, 1 prášek do pečiva, 2 ks ledových kaštanů, tuk a mouka na formu a moučkový cukr na posypání
Postup: V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a přidáme mléko s olejem a žloutky. Vypracujeme těsto do kterého přimícháme nahrubo nastrouhané ledové kaštany. Nakonec vmícháme sníh z bílků a těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme při 180 stupních Celsia asi 40 minut. Po vychladnutí sypeme moučkovým cukrem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.