Luxusní a vlastně i zdravá čokoláda (od Assoc. Prof. PharmDr. Miloslava Hronka, Ph.D.)
Suroviny: 90 g kakaového másla, 60 g nepražených kakaových bobů, 60 g hnědého cukru + dle libosti - trocha ořechů, pistácie, vanilka, kardamon, nebo citronová či pomerančová kůra
Postup:
Máslo rozpustíme ve vodní lázni, přidáme kakao a cukr a vyšleháme. V závěru dodáme „dochucovací“ ingredience, ale ty být nemusí.
Necháme zchladnout a užíváme si!
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.