Někteří lidé v Trutnově nesouhlasí s uzavřením dětských hřišť nebo sportovišť a dávají to najevo

10. březen 2021 10:15

Trutnovská městská policie zvýšila dohled nad uzavřenými dětskými hřišti a sportovišti. Důvodem jsou vandalové. Jednoho z nich už strážníci odhalili. Teď ho čeká správní řízení. Trutnovská radnice uzavřela hřiště na základě doporučení vlády a to zatím do 28. března.

Čtěte také

„Páska drží, tady nikdo nic neporušil. Na hřišti se nikdo nenachází, takže je všechno v pořádku. Můžeme pokračovat dál, kontrolovat další hřiště," hlídka městských strážníků práce kontroluje hřiště na Zelené louce.

První je v pořádku, pásky jsou neporušené, nikdo na něm ani v jeho blízkosti není.

U Základní školy Mládežnická už je ale situace jiná.
„Koukám, že tam chybí jedna páska. Tak to budeme muset napravit," říká strážník Lukáš Krejzl. Společně s kolegou jdou pásku opět natáhnout.

„Tady byla páska viditelně roztržená, takže to vítr neudělal. Je možné, že šel někdo okolo a prostě to roztrhl."

Přijíždíme k hřišti, kde se jeden z otců doslova vyřádil.
„Když jsme přijeli, tak už byla páska stržena. Nebylo tady nic a páska byla nacpaná v odpadkovém koši," popisuje strážník Pavel.

Čtěte také

O ničení pásek na dětském hřišti se prý dozvěděli ze sociálních sítí a navíc samotnou akci zmíněného otce zaznamenala kamera.

„Udělal si z toho reklamu na sociální síti a tím se prozradil. Takže jsme to celé sepsali a spolu s videem z bezpečnostní kamery jsme to předali ke správnímu řízení. Zdůvodnil to tím, že si sem chodí se synem hrát každý den a že se mu uzavření hřiště nelíbí."

Strážníkům teď kontroly uzavřených hřišť a sportovišť zaberou každý den hodně času.
„Každopádně je to o vysvětlování. Normálně to lidé pochopí, ale potom jsou lidé, kteří proti tomu brojí a přetrhávají ochranné pásky," přiznává strážník Krejzl.

S dohledem pochopitelně pomáhá kamerový systém

„Tam je vidět například skatepark, který je také zapáskovaný. Vidíme, když tam někdo jde. Můžeme si obraz i přiblížit. Naše hlídky to kontrolují a když něco vidí na kameře, tak tam jedou a hned to řešíme," říká strážník Dušan Poláček, který zrovna sedí za kamerami.

Trutnovská městská policie zvýšila dohled nad uzavřenými dětskými hřišti

Uzavření hřišť a sportovišť v Trutnově zatím platí do 28. března. Jestli potrvá i nadále, bude podle radnice záležet na tom, jak se změní či nezmění vládní opatření.

Spustit audio

Související