Na fotbalovém hřišti v Prorubkách na Rychnovsku mají velkou atrakci - autokino. A promítá zdarma

7. srpen 2017

V obci Prorubky na Rychnovsku mají nové autokino. Nejen pro místní promítá zdarma. Diváci si mohou užít filmový zážitek v pohodlí svého auta. Každý srpnový čtvrtek je na programu dílo slavného hollywoodského režiséra. U prvního promítání nechyběla naše reportérka.

Stojíme zaparkovaní v řadě automobilů. Kolem nás diváci sledují film. Ještě musíme naladit příslušnou frekvenci na autorádiu.

„Je zapotřebí si naladit frekvenci 90,9 FM," přišel nám poradit jeden z hlavních organizátorů autokina Jan Frydrych. A dodává: „Hrajeme Pomádu, je to naše premiéra. Jsme rádi, že nám vyšlo počasí, máme tu buhatou účast a užíváme si krásný letní večer."

Na fotbalovém hřišti vidíme asi přes 40 automobilů

„Plátno má rozměry 12 krát 7 metrů. A celková kapacita našeho hlediště je 60 automobilů. Čili dnes jsme prakticky na dvou třetinách kapacity," říká Jan Frydrych.

Takto vypadá autokino v pekingské Feng Garden

Dobrý večer, omlouváme se, že vás rušíme při sledování filmu, co na autokino říkáte?

„Moc se mi to líbí. Je to takové kuriózní, zastavit tady se svým autem, se svou holkou a dívat se na americký film. Zažili jsme to jedině ve filmu, takže tohle je poprvé. Pomáda je klasika, každý to viděl aspoň desetkrát. Tak uvidíme, co bude příště," říká divák Hynek.

Promítání se bude v autokině na hřišti v Prorubkách na Rychnovsku konat každý srpnový čtvrtek. Teď bude na programu od 21:30 hodin film Rivalové. Další tři čtvrtky pak bude produkce zahájena již od 21:00 hodin.

autor: baj
Spustit audio