Mountfield se potřebuje naučit vyhrávat i venku. Příležitost má už dnes!

26. prosinec 2014

Hokejisté Hradce Králové vyhráli před vánočními svátky prestižní derby nad Pardubicemi a ukončili sérii 6 utkání bez vítězství. Svěřenci trenéra Petera Draisaitla sice našli světlo na konci tunelu, ale vyhráno ještě zdaleka nemají...

Během černé série hradeckých hokejistů došla trpělivost i předsedovi představenstva Mountfieldu Miroslavu Schönovi, který nakázal sousední Pardubice v derby doslova rozsekat. A hráči si vzali jeho slova k srdci. Hradecký brankář Pavel Kantor doufá, že tato výhra bude dobrý odrazovým můstkem do zbytku sezóny: "Pro nás to bylo důležité, protože jsme byli v krizi. Tohle vítězství je takový nový začátek. Tak snad se to teď překlopí na druhou stranu".

Čtěte také

Další extraligové utkání čeká hradecké hokejisty až na druhý svátek Vánoční 26. prosince, kdy zavítají na led Karlových Varů. Do té doby čekala ale Východočechy ještě spousta práce, což potvrzují i slova obránce Jiřího Vašíčka: "Víme, že ten hokej co předvádíme, je takový udřený. Trenéři nám k taktice určitě něco řeknou".

Po 30. kolech základní části extraligy je Mountfield Hradec Králové na 7. místě tabulky a boj o elitní šestku bude ještě hodně náročný. Východočeši musí začít bodovat také venku. Na ledě soupeře vyhráli naposledy v polovině října v Olomouci. Jak potvrzuje brankář Pavel Kantor letošní sezóna je nesmírně vyrovnaná: "Není to jako minulý rok, letos může každý porazit každého. Pokud chcete vyhrát, tak musíte podat stoprocentní výkon".

Hokejová branka. Ilustrační foto

Ambiciózní šéf hradeckého klubu Miroslav Schön vyhlásil před sezónou útok na titul. Pokud chtějí hráči jeho přání splnit, tak budou muset v závěrečných 22 kolech základní části pořádně přidat.

Dnešní utkání začíná na karlovarském ledě už v 15:30 hodin. Tak držte palce!


Zvětšit mapu
Spustit audio