Marek Ztracený smažil řízky a jako přílohu připravil bavorský bramborový salát

S Markem Ztraceným jsme si tak trochu připomněli vánoční čas. Marek totiž s Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem smažil vepřové řízky a k nim nás naučil udělat svůj oblíbený bavorský bramborový salát.

Povídali si během míchání a smažení o muzice, o tom, jak se Marek dostal ke hraní na kytaru, jaké to bylo slyšet poprvé sám sebe v rádiu, jaká jídla má rád a co se jedlo a jí u něj na Šumavě.

Smažený řízek:
4 kotletky, sůl, pepř, strouhanka, hladká mouka, půl deci piva, 1 vejce, olej na smažení

Bavorský salát:
asi 10 menších, ve slupce uvařených brambor (nerozvařených a oloupaných), 200 g na drobné kostičky nakrájené anglické slaniny, 1 střední cibule, půl šálku hovězího vývaru, asi 2 velké lžíce octa, sůl, docela dost pepře, sušená petržel nebo majoránka a 2 lžíce oleje

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka