Madagaskar je pro přírodovědce Vladimíra Lemberka nejkrásnějším místem na světě

14. květen 2016

Už léta tam jezdí studovat lemury. A to i přesto, že mu tamější klima přineslo několik vážných zdravotních problémů. A protože královédvorská ZOO lemury a některá další zvířata typická pro tento ostrov chová, pozvala sympatického cestovatele na besedu.

Díky tomu, že vedle fotoaparátu nosil Vladimír Lemberk po Madagaskaru v batohu také magnetofon a nahrával zvuky zvířat i zpěv malgašských dětí, přenesl do podkrkonošské ZOO atmosféru vzdáleného ostrova ve velmi autentické podobě.

Na putování po Madagaskaru zlákal Vladimír Lemberk i redaktorku Danu Voňkovou.

Do galerie Tengenenge v královédvorské ZOO zve Tomáš Hajnyš velmi zajímavé hosty. Návštěvníci pravidelných besed letos už slyšeli o poutních místech Evropy, o africkcých národních parcích, o záchraně nosorožců nebo o fauně na ostrově Madagaskar.

Čtěte také

Čtvrtý největší ostrov světa Češi tak často nenavštěvují a tak byla účast Vladimíra Lemberka velkým lákadlem.

Tento přírodovědec na Madagaskaru studuje už léta lemury a hledá jejich nové zatím nepotvrzené druhy.

Přednáška o Madagaskaru s RNDr. Vladimírem Lemberkem

Jen pro zajímavost,Královédvorská ZOO chová lemury Kata, ale odborníci vědí o existenci 110 druhů těchto sympatických primátů. A věří, že další druhy ještě objeví.

Na přednášce v ZOO Dvůr Králové nad Labem hovořil Vladimír Lemberk také o způsobu života obyvatel Madagaskaru a potvrdil, že Malgaši jsou velmi vstřícní, veselí a obětaví lidé.

Přednáška o Madagaskaru s RNDr. Vladimírem Lemberkem
autoři: DV , Tomáš Hajnyš
Spustit audio