Lídr sdružení Alternativa Zdeněk Fink primátorem Hradce Králové?

16. říjen 2010

V čele královéhradecké radnice zřejmě nebude ČSSD. 5 středopravých subjektů se dohodlo na další spolupráci. Společně by měli 21 z celkem 37ti zastupitelů. Zástupci ODS, Sdružení Alternativa, TOP 09, Volby pro město a koalice SNK ED - KDU ČSL se ve středu 20.10.2010 opět sešli k jednání o nové koalici na královéhradecké radnici. Nejdiskutovanějším bodem schůzky bylo obsazení primátorského postu. Lídr sdružení Alternativa Zdeněk Fink by měl do pondělí zvážit, zda chce být primátorem právě on.

Občanská demokratická strana nabídla místo primátora Hradce Králové Zdeňku Finkovi z Hradeckého demokratického klubu. Potvrdil to Pavel Staněk z vyjednávacího týmu ODS.

Výsledky voleb v Hradci Králové
Zvolení zastupitelé v Hradci Králové


Výsledky voleb v Trutnově
Zvolení zastupitelé v Trutnově

Výsledky voleb v Náchodě
Zvolení zastupitelé v Náchodě

Výsledky voleb v Jičíně
Zvolení zastupitelé v Jičíně

Výsledky voleb v Rychnově nad Kněžnou
Zvolení zastupitelé v Rychnově nad Kněžnou

Novým starostou devítitisícové Nové Paky na Jičínsku bude známý amatérský triatlonista Rudolf Cogan ze sdružení Sportovci pro Novou Paku. Vítězné sdružení bude vládnout v koalici s ODS. V čele radnice vystřídá Cogan svého o dva roky mladšího bratra Josefa, který se letos stal za TOP 09 poslancem a o místo v čele radnice se už neucházel. Josef Cogan bude dál řadovým zastupitelem. Koalice Sportovců a ODS bude mít v jednadvacetičlenném zastupitelstvu 13 hlasů, z nichž devět mají Sportovci.

V čele Trutnova bude dál stát Ivan Adamec z vítězné ODS. Občanští demokraté se již dohodli na pokračování dosavadní koalice s Volbou pro město a Sdružením pro Trutnov. V třiatřicetičlenném zastupitelstvu bude mít koalice 22 hlasů. Trutnovskými místostarosty budou opět Hana Horynová (Sdružení pro Trutnov) a Tomáš Hendrych (Volba pro město). V radě města bude mít ODS 7 zástupců, její dva koaliční partneři budou mít po 2 místech. V opozici budou ČSSD, KSČM a TOP 09.

Starostou Náchoda bude jednačtyřicetiletý sociální demokrat Jan Birke. Vyplývá to ze smlouvy o koalici, kterou podepsali zástupci ČSSD, TOP 09, Sdružení Svobodní a koalice SNK - ED a VV. V sedmadvacetičlenném zastupitelstvu bude mít nová koalice těsnou většinu 14 hlasů. Minulé čtyři roky vládla středopravá koalice, starostu měla ODS. ČSSD v Náchodě získala 18,43 procenta hlasů, druhá byla ODS a třetí Sdružení Svobodní.

Občanští demokraté, kteří v Jičíně vyhráli v komunálních volbách, by chtěli na radnici sestavit širší koalici, v níž by měli místo starosty. Jednání o koalici nyní běží a jasněji by mělo být do konce týdne.


Občanští demokraté, kteří v Rychnově nad Kněžnou vyhráli v komunálních volbách, doufají, že povolební vyjednávání by mohla skončit do konce tohoto týdne.
Ve hře je několik variant koalice. Dnes to uvedl předseda místního sdružení ODS Ivo Muthsam, který jednání za ODS vede. "V Rychnově uspělo ve volbách osm subjektů z deseti kandidujících, takže situace je složitá," dodal Muthsam, který tvrdí, že ODS zatím vyjednává se všemi subjekty. Jednání pokračují, jasněji by mělo být do konce týdne.

Výsledky voleb v Broumově
Zvolení zastupitelé v Broumově

Výsledky voleb v Dobrušce
Zvolení zastupitelé v Dobrušce

Výsledky voleb ve Dvoře Králové nad Labem
Zvolení zastupitelé ve Dvoře Králové nad Labem

Výsledky voleb Hořicích
Zvolení zastupitelé v Hořicích

Výsledky voleb v Jaroměři
Zvolení zastupitelév Jaroměři

Výsledky voleb v Kostelci nad Orlicí
Zvolení zastupitelé v Kostelci nad Orlicí

Výsledky voleb v Nové Pace
Zvolení zastupitelé v Nové Pace

Výsledky voleb v Novém Městě nad Metují
Zvolení zastupitelé v Novém Městě nad Metují

Výsledky voleb v Novém Bydžově
Zvolení zastupitelé v Novém Bydžově

Výsledky voleb ve Vrchlabí
Zvolení zastupitelé ve Vrchlabí

Logo

Výsledky 1. kola senátních voleb na Jičínsku

Do druhého kola senátních voleb na Jičínsku postupují současný senátor za ODS Jiří Liška a náměstek hejtmana Josef Táborský z ČSSD. Výsledky prvního kola upřesní redaktor Ota Nehasil...

Současný senátor Jiří Liška nečekal, že první kolo přinese tak těsné výsledky...

Logo

Náměstek hejtmana Josef Táborský byl po vyhlášení výsledků spokojen. Podle něj bude velmi vyrovnané i druhé kolo...

Logo
autoři: par , Ota Nehasil , Jiřina Šmídová , nov
Spustit audio