Labužnické kuře 20.9.2008

Suroviny:
4 kuřecí stehna, troška másla, 2,5 dcl smetany, 1 kg brambor, kmín, sůl, žampiony (mohou být sterilované), 10 dkg strouhaného eidamu (nebo jiný sýr)

Postup:
Brambory nakrájíme na plátky. Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno rozložíme plátky brambor. Na ně rozložíme žampiony (možno i sterilované). Pokud máme čerstvé můžeme je nejprve podusit na cibulce. Vše osolíme, posypeme polovinou sýra a přidáme osolená a okmínovaná stehna. Zalijeme smetanou a pečeme. Když maso zezlátne, tak ho obrátíme, trochu přisolíme a okmínujeme a pečeme dozlatova. Ke konci pečení posypeme druhou polovinou sýra a dopečeme.

Vaříme s Habadějem v sobotu 20.9.2008 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.