Kuřecí prsíčka plněná špenátem 31.1.2009
Suroviny:
kuřecí prsa (množství podle počtu strávníků), mražený listový špenát, 150 g eidamu nebo nivy, bílý pepř, sůl, česnek, máslo, olej, trojobal (mouka, vajíčko, strouhanka s troškou sekaných oříšků)
Postup:
Vezmeme kuřecí prsíčka a ostrým nožem opatrně nařízneme kapsu.
Na másle podusíme špenát. Osolíme, opepříme a nakonec přidáme lisovaný česnek.
Pak přidáme na kostičky pokrájený sýr. V původním receptu je mozzarella, ale chuťově je to vynikající i s nivou.
Náplň opatrně vložíme do kapsy a sepneme párátkem nebo špejlí.
Plněná prsíčka obalíme v trojobale. Do strouhanky můžeme pro chuť přidat sekané ořechy nebo sezamová semínka. Smažíme po obou stranách na středním ohni.
Vaříme s Habadějem v sobotu 31.1.2009 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.