Kuřecí prsíčka plněná špenátem 31.1.2009

Suroviny:
kuřecí prsa (množství podle počtu strávníků), mražený listový špenát, 150 g eidamu nebo nivy, bílý pepř, sůl, česnek, máslo, olej, trojobal (mouka, vajíčko, strouhanka s troškou sekaných oříšků)

Postup:
Vezmeme kuřecí prsíčka a ostrým nožem opatrně nařízneme kapsu.
Na másle podusíme špenát. Osolíme, opepříme a nakonec přidáme lisovaný česnek.
Pak přidáme na kostičky pokrájený sýr. V původním receptu je mozzarella, ale chuťově je to vynikající i s nivou.
Náplň opatrně vložíme do kapsy a sepneme párátkem nebo špejlí.
Plněná prsíčka obalíme v trojobale. Do strouhanky můžeme pro chuť přidat sekané ořechy nebo sezamová semínka. Smažíme po obou stranách na středním ohni.

Vaříme s Habadějem v sobotu 31.1.2009 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.