Kuřecí hranolky s avokádovým dipem
podle paní Mirky Kuntzmannové
Suroviny 4 porce:
4 ks kuřecích prsíček
1 lžíce kvalitního oleje
sůl
olej na smažení
Suroviny na dip:
1 zralé avokádo
šťáva z poloviny citrónu
sůl
mletý bílý pepř
2 stroužky česneku (lze vynechat)
200 ml zakysané smetany
Postup:
Očištěná kuřecí prsa nakrájíme přes vlákna na hranolky, osolíme, zakapeme olejem, promícháme a v chladu necháme alespoň 20 minut odpočinout. Mezi tím si připravíme avokádový dip.
Zralé avokádo oloupeme, podélně rozkrojíme a odstraníme pecku. Dužinu vidličkou dobře rozmačkáme, pokapeme citrónovou šťávou, opepříme, osolíme, přidáme rozetřený česnek a promícháme se smetanou. Než připravíme maso, uložíme dip do chladničky.
V pánvi rozpálíme olej a prudce v něm orestujeme připravené hranolky masa. Během opékání promícháváme, aby bylo maso stejnoměrně opečené a mělo zlatavou barvu. Opečené masové hranolky rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými či pečenými bramborami. Zvlášť v miskách podáváme avokádový dip, do kterého si masové hranolky namáčíme.
Celková doba přípravy cca 35 minut
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.