Kuře na leču 25.4.2009 (soutěž Vaříme zdravě a chutně)

Suroviny:
1 kuře (omyté, osušené a naporcované na 8 až 10 kousků), grilovací koření, olej, 1 sklenice zeleninového leča (330 g), 2 cibule, 1 hrnek rýže, 1 a 3/4 hrnku vody, sůl, kari koření, mletá paprika

Postup:
Omyté a osušené kuře naporcujeme na menší kousky (8 - 10). Každý kousek potřeme olejem, osolíme a okořeníme. Necháme chvíli odležet v chladničce. Pokud máme čas tak i do druhého dne.
Pekáč vytřeme olejem. Dno pokryjeme pokrájenou cibulí. Na cibuli rozložíme kousky masa a přelijeme je lečem. Všechno zasypeme propláchnutou rýží, osolíme, poprášíme mletou paprikou a kari kořením. Zalijeme vodou a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia. Pečeme asi 45 minut.

Vaříme s Habadějem v sobotu 25.4.2009 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.