Kuře Kalkata 25.10.2003

Suroviny:
kuře, 4 hrnečky dušené rýže, půl lžičky kari, půl lžičky mletého zázvoru, l lžíce spařených rozinek, 3 lžíce másla, 4 jablka, 1 kolečko ananasu, hrst mandlí, půl pomeranče, sůl.

Postup:
Dušenou rýži necháme vychladnout. Poté do ní přimícháme kari, sůl, zázvor a spařené rozinky.
Omyté kuře osušíme, osolíme a naplníme rýží.
Vezmeme čtvercový plát alobalu, potřeme ho máslem a položíme na něj kuře.
Kuře obložíme zbytkem másla a alobal dobře uzavřeme. Pečeme v předehřáté troubě asi jednu hodinu.
Před koncem pečení alobal opatrně otevřeme a k masu přidáme oloupané plátky jablek, ananas, spařené a oloupané mandle, nakrájené na tenké plátky.
Alobal znovu uzavřeme a ještě 15 minut pečeme. Před podáváním pokapeme dušené ovoce šťávou z pomeranče.

Vaříme s Habadějem v sobotu 25.10.2003 v 11:15 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.