Krůtí roládky se zeleninou 9.10.2010

Vaříme s Habadějem v sobotu 9.10.2010 v 11:10 hodin. Doborou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.

Suroviny: 4 naťové cibulky, 1 červená paprika, 125 g kyselých okurek, 200 g eidamu, 4 krůtí řízky, 1 lžíce hořčice, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 4 cibule, 125 ml masového vývaru, 75 g jogurtu, 1 lžička škrobu
Postup: Cibulku nakrájíme na kousky asi 5 cm dlouhé. Rozpůlíme papriku, očistíme ji a lusk omyjeme. Nakrájíme na nudličky. Kyselé okurky pokrájíme na kolečka a sýr hrubě nastrouháme. Řízky potřeme hořčicí, osolíme a rozdělíme na ně větší část zeleniny. Posypeme 150 g sýra a zarolujeme. Okraje sepneme párátkem. Troubu rozpálíme na 200 °C. Rolky 5 minut opékáme na oleji, potom je vyskládáme do pekáčku, posypeme zeleninou i sýrem a 15 minut zapékáme. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Spolu se zeleninou ji osmahneme na tuku, ve kterém jsme smažili rolky. Podlijeme vývarem a povaříme. Omáčku zahustíme jogurtem se škrobem a povaříme.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.