Konference "Cestovní ruch pro 21. století"

22. září 2010

Univerzita Hradec Králové ve spolupráci se Svazkem měst a obcí Krkonoše připravila odbornou konferenci "Cestovní ruch pro 21. století". Hlavními tématy jsou "Manažerské a marketingové přístupy v cestovním ruchu". Konference se uskuteční pod záštitou děkana Pedagogické fakulty Doc. Ing. Vladimíra Jehličky, CSc. ve středu 22. října 2008 v nové budově univerzity v Hradci Králové. Předseda Svazku Krkonoše Jan Sobotka k tomu uvedl: "Spolupořádání konference je pro nás příležitostí k tolik žádoucímu spojení teorie s praxí. Zatímco odborné univerzitní pracoviště vychovává nové specialisty na cestovní ruch, tak jedním z cílů naší organizace je vytvořit pro mladé talentované lidi z celého kraje příznivé podmínky pro jejich uplatnění v turisticky významných Krkonoších."

"Šikovní místní lidé, mají nacházet šanci k profesnímu růstu a solidnímu výdělku také doma a nejen v hlavním městě, nebo v zahraničí. I to jim chceme na konferenci sdělit," dodal předseda Svazku Krkonoše Jan Sobotka.
Výkonný ředitel Svazku Krkonoše Michal Vávra k tomu upřesnil: "Mezi okruhy konference jsou zařazena témata: Destinační management a marketing se zaměřením na "zážitkový cestovní ruch". Partnerství v cestovním ruchu na regionální úrovni. Udržitelný rozvoj a ochrana přírodních zdrojů turistické destinace. Certifikace produktů cestovního ruchu. Úloha lidských zdrojů v cestovním ruchu. Cestovní ruch a školství."

Spustit audio