Kapr zapečený s ořechy 13.5.2006

Suroviny:
4 porce kapra, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 100 g mandlí, 100 g vlašských ořechů, několik kapek citrónové šťávy, strouhanka, 1 lžíce oleje, 3 lžíce másla, sůl, pepř.

Postup:
Nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, oloupané mandle a ořechy společně rozmixujeme a zkapeme citrónovou šťávou.
Osolené a lehce opepřené porce kapra osmahneme na pánvi v rozehřátém oleji a 1 lžíci másla po obou stranách. Pak je rozložíme do zapékací mísy vymazané máslem, přikryjeme rozmixovanou ořechovou směsí, posypeme strouhankou a zakapeme zbývajícím rozehřátým máslem.
V předehřáté troubě nebo pod grilem zapečeme dozlatova. Podáváme s opečenými brambory nebo hranolky a zeleninovým salátem.

Vaříme s Habadějem v sobotu 13.5.2006 v 11:15 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ