Kapr po ukrajinsku 15.5.2010
Suroviny:
800 g kapra, sůl, hladká mouka, 80 g oleje, 1 cibule, 30 g másla, 3 hřebíčky, 1 kulička nového koření, 2 kuličky celého pepře, 2 bobkové listy, 1 feferonka, 20 g cukru, 20 ml octa, petržel
Postup:
Kapra naporcujeme, osolíme a z obou stran obalíme v mouce.
Porce upečeme na oleji po obou stranách.
Cibuli nakrájíme na kolečka. Polovinu cibule osmažíme na másle, přidáme koření, feferonku, cukr, ocet a druhou polovinu cibule. Vše zalijeme asi 300 ml vody nebo bujónu, vložíme porce kapra a dodusíme.
Na talíři kapra posypeme sekanou petrželkou.
Vaříme s Habadějem v sobotu 15.5.2010 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.