Kapr po ukrajinsku 15.5.2010

Suroviny:
800 g kapra, sůl, hladká mouka, 80 g oleje, 1 cibule, 30 g másla, 3 hřebíčky, 1 kulička nového koření, 2 kuličky celého pepře, 2 bobkové listy, 1 feferonka, 20 g cukru, 20 ml octa, petržel
Postup:
Kapra naporcujeme, osolíme a z obou stran obalíme v mouce.
Porce upečeme na oleji po obou stranách.
Cibuli nakrájíme na kolečka. Polovinu cibule osmažíme na másle, přidáme koření, feferonku, cukr, ocet a druhou polovinu cibule. Vše zalijeme asi 300 ml vody nebo bujónu, vložíme porce kapra a dodusíme.
Na talíři kapra posypeme sekanou petrželkou.

Vaříme s Habadějem v sobotu 15.5.2010 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.