Jodobromová solanka pomáhá uzdravovat v moravskoslezských Lázních Klimkovice

25. srpen 2020

Jodobromová solanka je přírodní zdroj léčivé vody, která pomáhá uzdravovat v moravskoslezských Lázních Klimkovice. Moderní lázně poskytují léčebně-rehabilitační péči dospělým i dětským pacientům a jsou proslulé svým neurorehabilitačním centrem. Lázně Klimkovice jsou balzámem pro tělo i duši nejen díky léčivé vodě, ale i svěžímu ovzduší a okolní přírodě.

Původem mořská léčivá minerální voda, která se vytvořila v období třetihorního vrásnění, je i v rámci celé Evropy právě v této oblasti Ostravska jedna z nejúčinnějších. Silně mineralizovaná voda s vysokým obsahem léčivých látek se tady využívá k balneoterapii a léčebné rehabilitaci. Aplikuje se formou individuálních celotělových koupelí a lokálních obkladů (teplý jodobromový obklad, balzámový jodobromový obklad, jodobromový Priessnitz).

Lázně Klimkovice se zaměřují na spektrum nemocí pohybového ústrojí, nemocí neurologických, gynekologických, na onemocnění oběhového systému a také poruchy látkové výměny. Mimo jiné se zde úspěšně léčí také neurologické deficity vzniklé v důsledku cévní mozkové příhody, dětské mozkové obrny, traumatického poškození mozku, pooperačních komplikací a úrazů. Zdejší pracoviště je v rámci intenzivní neurorehabilitace špičkovým pracovištěm, které nabízí množství terapií i individuální péči fyzioterapeutů.

Léčebná rehabilitace v Lázních Klimkovice

Lázně Klimkovice patří k novým a moderním lázním. Slavnostně otevřeny byly v červenci roku 1994. Tvoří je komplex budov s velkorysou kolonádou, netypicky umístěnou ve vnitřních prostorách hlavního lázeňského domu. Venkovní areál lázní nabízí široké možnosti sportovního vyžití a relaxace. Jeho součástí jsou Priessnitzovy venkovní koupele, minigolf, dětské hřiště nebo také bezbariérový Lesní park.

Spustit audio