Jeřabinový džem 20/9/2008
Suroviny:
jeřabiny
krystalový cukr (na 1 kg plodů asi 0,5 kg cukru)
vanilka nebo vanilkový cukr
rum
Postup:
Odstopkované, přebrané a omyté jeřabiny zalijeme vodou a necháme 8 - 10 hodin stát. Vodu slijeme a jeřabiny dusíme za častého míchání až se jejich objem zmenší asi o polovinu. Přidáme cukr a vaříme dokud se cukr nerozpustí a džem nezačne rosolovatět - jeřabiny nesmí být zcela rozvařené! Odstavíme, přidáme 2,5 cm vanilky nebo vanilkový cukr a rum podle chuti, promícháme, plníme do skleniček a krátce sterilujeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka