Ať je teplo nebo zima, v první třídě je nám prima! Dobrá parta v ZŠ Lhota za Červeným Kostelcem

28. červen 2019

V pátek 28. června nastal ten tolik očekávaný moment. Děti si přinesly ze školy vysvědčení a začínají jim prázdniny. Samozřejmě, že se těší. 

Ale do 1. třídy v ZŠ Lhota za Červeným Kostelcem, kde se byla těsně před koncem školního roku podívat redaktorka Romana Pacáková, děti chodí tak rády, že je jim zároveň také trochu smutno, že to jejich první a velké školní dobrodružství končí. 

Housenka Agáta, papoušek Oskar a skřítek Matýsek pomáhají prvňáčkům v Kopidlně se třemi předměty

Prvňáci ze třídy Motýlků ZŠ v Kopidlně  ověřují nový vzdělávací systém AMOS

Prvňáci ze třídy Motýlků ZŠ v Kopidlně na Jičínsku ověřují nový vzdělávací systém AMOS. Čtení, psaní, počítání a prvouku probírají jedním výukovým stylem se třemi didakticky i graficky provázanými soubory učebnic Nové školy s.r.o. Českým jazykem děti provází housenka Agáta, prvoukou papoušek Oskar, matematikou skřítek Matýsek.

Tolik se toho za jeden jediný školní rok naučily. Tolik toho zažily. A stali se z nich také dobří kamarádi. 

Lehké dojetí z nadcházejícího loučení s letošními prvňáčky neskrývala ani jejich paní učitelka Jitka Česenková.

Základní škola Lhota za Červeným Kostelcem je malou školou rodinného charakteru v klidném prostředí. Děti tam chodí od první do páté třídy. Ale jak řekla paní učitelka Jitka Česenková, právě první třída je tím důležitým milníkem v životě každého dítěte. 

1. třída ZŠ Lhota za Červeným Kostelcem

A je také výsadou pro učitele, když může prvňáčky učit, protože nikdy později už děti neudělají během jednoho školního roku tak veliký pokrok.

Prvňáčkům i jejich paní učitelce přejeme krásné zasloužené prázdniny a hodně radosti z dalšího poznávání světa v jejich malé školičce ve Lhotě za Červeným Kostelcem!

Podle jakých zásad učitelé v Základní škole Lhota za Červeným Kostelcem učí?
Dávají dětem prostor, aby se rozvíjely aktivně, hravě, otevřeně, trpělivě a laskavě. Respektují individuální potřeby žáka, posilují v dětech sebedůvěru, preferují zážitkové metody učení - radost z poznání a objevování, vedou děti ke spolupráci, pěstují v nich respekt a lásku k přírodě a váží si podpory rodičů.

autoři: Romana Joudalová , baj
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.