Javorový sirup obohatí vaši snídani o vitamíny a minerály. Přidejte ho do kaše i pečených receptů
Javorový sirup už dávno není jen pochutinou, kterou si hojně dopřávají herci amerických filmů, kde nesmí chybět v záběru z žádné pořádné snídaně.
Pro jeho ořechovo-medovou chuť, množství zdraví prospěšných látek a nízký obsah sacharózy si ho oblíbili i našinci – a to i z řad zastánců zdravé výživy.
V javorovém sirupu jsou zastoupeny látky jako kyselina listová, vitamíny A, D a B, vápník, hořčík, zinek, draslík či železo. Při konzumaci v malé míře má i pozitivní vliv na hubnutí.
Javorový sirup je odolný vůči teplu, takže ho můžete bez obav používat do všemožných pečených receptů, do čaje či kávy. Skvělou chuť dodá i ovesné kaši, kterou můžete ještě vylepšit špetkou skořice pro stabilizování hladiny krevního cukru a vytvořit tak výtečnou snídani.
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.