Jana Švandová výherkyní hlavní ceny v posluchačské soutězi Šarmantní osobnost roku

28. červen 2012

Tipy na zajímavé osobnosti do ankety Šarmantní osobnost roku jste mohli posílat na adresu Českého rozhlasu Hradec Králové.

Do 16. ročníku ankety Šarmantní osobnost roku přišlo od posluchačů velké množství tipů, různých herců, zpěváků, vědců a lékařů přes osobnosti méně známé až k jednotlivcům, kteří jsou pro vás šarmantní a jsou to lidé z vašeho okolí.

Lada Klokočníková s výherkyní posluchačské ankety k soutěži Šarmantní osobnost roku Janou Švandovou

Za svůj tip jste mohli vyhrát řadu hodnotných cen.

Velmi milého a vstřícného přijetí se dostalo řediteli Českého rozhlasu Hradec Králové Mgr. Jiřímu Kánskému a šéfredaktorce Ladě Klokočníkové v Pamětníku u Chlumce nad Cidlinou, kam začátkem června zajeli předat hlavní cenu - dárkový poukaz od cestovní kanceláře BK -Tour paní Janě Švandové, která zvítězila v naší posluchačské anketě Šarmantní osobnost roku.

Paní Jana v 16. ročníku celostátní ankety hlasovala pro zpěvačku Martu Kubišovu a jak se svěřila, inspirací jí byla výzva ve východočeských Denících.

Vyplněný kupón jí splnil i sen podívat se do Itálie.

Blahopřejeme!

autor: KLO
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.