Jan Holásek vyhrál ve 2. kole voleb do horní komory parlamentu, je senátorem v obvodě Hradec Králové

10. říjen 2020 16:15

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Hradec Králové postoupili Jiří Mašek za Hnutí ANO 2011 a Jan Holásek, nezávislý kandidát za HDK.

Výsledky druhého kola senátních voleb v obvodě Hradec Králové

iROZHLAS.cz nabízí na webu kompletní volební servis a přehled všech výsledků.

Vizitka Jana Holáska, nového senátora v obvodu č. 45 Hradec Králové:

Jan Holásek (47; nezávislý s podporou Hradeckého demokratického klubu, TOP 09, Změny pro Hradec, Senátor 21, Volby pro město Hradec Králové, Liberálně ekologické strany a Zelených) - právník a zastupitel Hradce Králové. Zastupitelem města je od října 2018, do Senátu již jednou neúspěšně kandidoval; v roce 2016 skončil jako nestraník za hnutí Nestraníci na Berounsku v prvním kole na třetím místě.

Rodák z Hradce Králové (narozen 16. listopadu 1972) vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze a absolvoval i pregraduální studium ve Velké Británii a postgraduální studium v USA. Do roku 2000 působil jako advokátní koncipient, advokát a společník v advokátní kanceláři Kocián Šolc Balaštík, v roce 2001 se stal společníkem advokátní kanceláře Havel, Holásek & Partners. Od roku 2017 vykonává advokacii ve své vlastní právní praxi.

Je i rozhodcem u Rozhodčího soudu u Hospodářské a Agrární komory, věnuje se i filantropickým a veřejně prospěšným projektům.
Má syna, mezi jeho koníčky patří cestování, moderní architektura a vodní sporty.

autor: baj | zdroje: iROZHLAS.cz , ČTK
Spustit audio

Související