Jablečný závin 6/3/2004

Suroviny:
25 dkg hladké mouky
špetka soli
1/2 vajíčka
6 lžic mléka
5 dkg másla

Postup:
Ze všech surovin vypracujeme těsto, rozválíme ho na plát, který potřeme řídkou jíškou z hladkou mouky (jíška musí být jako hustá omáčka - nesmí se sypat!), zarolujeme a rozdělíme na 4 díly. Jednotlivé díly postupně rozválíme a plníme jablky, ořechy, 1 lžičkou cukru a 1 lžičkou skořice, zabalíme, potřeme zbylým vajíčkem a pečeme 30 - 40 minut dozlatova.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.