Hradecká „zdrávka“ je nejlepší zdravotnickou školou v České republice

29. březen 2017

Z více než sedmi desítek zdravotnických škol zvítězila Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola v Hradci Králové v soutěži Nejlepší zdravotnická škola roku 2016. Ocenění převzali zástupci školy na galavečeru Sestra roku v pražském Hudebním divadle Karlín.

„Hradecká zdravotnická škola drží vysokou kvalitu vzdělávání, stále se rozvíjí a umí reagovat na změny ve zdravotnictví i společnosti. Věřím, že její úspěch bude mít pozitivní dopad na povědomí o zdravotnických školách a třeba přivede i další zájemce o studium zdravotnických oborů,“ sdělila náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za oblast školství, kultury a sportu.

Čtěte také

Zástupci vítězné školy převzali ocenění v úterý 28. března na slavnostním galavečeru Sestra roku, který se každoročně koná jako poděkování sestrám a ostatním nelékařským zdravotnickým pracovníkům za jejich práci. Při této příležitosti byla letos poprvé vyhlášena právě kategorie pro nejlepší zdravotnickou školu.

„Je to pro nás velká pocta. Nestává se totiž každý den, aby vás porota vybrala z více než 70 zdravotnických škol v České republice. Vnímám to jako ocenění všech aktérů školního dění: pedagogů a ostatních zaměstnanců, žáků a studentů,“ komentovala úspěch hradecké „zdrávky“ její ředitelka Soňa Lamichová.

Zdravotní sestřička (ilustrační foto)

Co zaujalo porotu?

Hodnotícími kritérii soutěže byla kromě kvality webových stránek také technická vyspělost školy, práce se sociálními sítěmi, výuka cizích jazyků či úroveň a dostupnost školního zpravodaje.

Porotu soutěže ale hradecká škola zaujala zejména důrazem na odborné stáže studentů, aktivní elektronickou kronikou a účastí školy v evropském projektu „Seek and find nature“, který se zaměřuje na ekologickou rozmanitost a závislost lidí na přírodě a přírodních zdrojích v různých částech Evropy.

autor: Dan Lechmann
Spustit audio