Hraběnčin štrůdl
/ od posluchačky z Velkého Dřevíče /
Suroviny:
40 dkg polohrubé mouky, 14 dkg cukru, 20 dkg Hery, 4 žloutky, 2 lžíce mléka, půl prášku do pečiva.
Postup:
Suroviny dobře zpracujeme v těsto. To pak rozdělíme na třetiny a jednu třetinu dáme do mrazničky zmrznout.
Zbytek rozválíme a dáme na pekáč nebo na plech.
Navrch dáme strouhanku, jablka, skořici, rozinky ...... jak jsme zvyklí.
Pak ušleháme sníh ze čtyř bílků a cukru. Stačí 2 až 3 lžíce. Pevný sníh dáme na náplň.
Nakonec na sníh natrouháme zmrzlé těsto a upečeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.