Houbový kečup 9/9/2006
Suroviny:
1,5 kg hub
90 g soli
půl lžíce mletého zázvoru
půl lžíce hřebíčku
půl lžíce muškátového květu
půl lžíce skořice
2 lžíce nového koření
2 lžíce pepře
půl litru octa
1 lžíce cukru
sůl
Postup:
Očištěné houby pokrájíme na silnější plátky, osolíme a necháme odležet. Koření, ocet a cukr svaříme, odstavíme a necháme vyluhovat. Odleželé houby podlijeme malým množstvím kořeněného octa a přikryté necháme dusit. Podušené houby prolisujeme nebo rozmixujeme a ještě teplé dáme do sklenic. Sterilujeme 30 minut při 100 stupních Celsia.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka