Hokejisté Hradce Králové mohou dál snít sen o semifinále play-off

27. únor 2013

Hokejisté Hradce Králové ukázali, že se s nimi v letošním play-off ještě musí počítat. Po dvou jasných porážkách tentokrát před vlastními fanoušky Olomouc přehráli a po vítězství 3:1 srovnali stav série na 2:2.

Tentokrát to jiskřilo nejen na ledě, ale i v hledišti, a v obou případech na tom byli lépe Hradečtí. Hokejisté vstoupili do utkání aktivně a zaslouženě se v 11. minutě po dorážce Kubici dostali do vedení.

Na druhý gól čekalo téměř 1700 diváků až do sedmatřicáté minuty - v ní se o zvýšení náskoku postaral Berger. Hanáci sice deset minut před koncem snížili, Hradečtí ale komplikace nepřipustili a po trefě Říhy do prázdné branky vyhráli 3:1.

„Na výsledku je vidět ta zlepšená obranná hra. V první třetině jsme měli víc šancí, mohlo to po ní být 3:0 a mohli jsme být klidnější, nicméně ten druhý gól ten na naši stranu přihrál. Následně jsme šli do čtyř za vyhozený puk, byli jsme trochu pod tlakem a Olomouc tam měla dvě vyložené šance, kde mohli vyrovnat. Myslím, že dneska rozhodlo, že jsme hráli dobře do obrany,“ zhodnotil zápas hradecký trenér Miloš Říha mladší.

Podle jeho protějšku Jana Tomajka určil vývoj utkání druhý hradecký gól.

„Inkasovali jsme ho pět minut před koncem druhé třetiny, a i když jsme v poslední třetině podali zlepšený výkon, už jsme to nedohnali. Bohužel je to 2:2 na zápasy, začíná se zase od nuly, nedá se nic dělat.“

Zápas ovšem stál oba týmy hodně sil. Přiznává to hradecký brankář Filip Luňák.

„Myslím si, že to bylo asi nejvyrovnanější z celé série, pořád to bylo vyrovnané, nebyli jsme schopní to potvrdit před tím gólem. Ve třetí třetině jsme tam měli do prázdné brány, ale nebyli jsme schopní zvednout puk deset centimetrů nad zem, když tam skočil brankář. To nás málem stálo zápas, ale série je teď 2:2 a my hrdě pojedeme do Olomouce.“

Tam se Východočeši představí v pátek, a to v utkání, po kterém jeden z týmů získá veledůležitý třetí bod.

„V Olomouci bude těžké prostředí, diváci je poženou dopředu, není tam slyšet vlastního slova, i když tam nechodí úplně balík lidí. Udělají ale výbornou atmosféru a je to hodně emotivní. Je tam navíc špičkový led a mantinely, které hru zrychlují – hokej tam je ještě větší kvapík,“ upozorňuje hradecký gólman na specifika olomouckého zimního stadionu.

Jednu jistotu Východočeši mají. Minimálně ještě jednou se v této sérii představí na svém ledě, a to v neděli večer.

autoři: tej , PLE
Spustit audio