Filé na kari (indický způsob) 14.2.2009

Suroviny:
1 kg mořské štiky nebo filé, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kari koření, 1 kostka masoxu, 1 lžíce rozinek, 3 rajčata, hrst zmrazeného hrášku, olej, sůl, citrónová šťáva

Postup:
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přisypme mouku, dobře promícháme a osmahneme dožluta. Pak přidáme kari, promícháme, zalijeme asi 4 litry vody, vhodíme masox, dobře promícháme a za stálého míchání vaříme zhoustnutí.
Plátky filé nebo kousky mořské štiky nakrájíme na stejnoměrné kostky, vhodíme do omáčky, přidáme oloupaná na kousky nakrájená rajčata, rozinky a hrášek. Vše dusíme ještě asi 15 minut, pak dochutíme solí a citrónem.
Příloha: dušená rýže

Vaříme s Habadějem v sobotu 14.2.2009 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ