Fazolový salát s ementálem 30/5/2009
Suroviny:
150 g fazolí
2 jablka
1 cibule
1 menší mrkev
kousek celeru
150 g brambor
2 sterilované okurky
100 g ementálu
2 lžičky rajského protlaku
1/2 dl oleje
1/2 dl octa
sůl
Postup:
Fazole den předem přebereme, propláchneme a namočíme. Druhý den fazole uvaříme a necháme vychladnout. Oloupaná jablka, brambory, zeleninu a sýr pokrájíme na kostičky a smícháme s fazolemi. Protlak, olej a ocet dobře prošleháme, zálivku nalijeme na salát, osolíme a promícháme. Hotový salát necháme v chladničce 2 - 3 hodiny rozležet.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.