Dobráci roku: V Lánově mají hned sbory dva. V Horním i Prostředním!

23. říjen 2015

Losování z dosud přihlášených sborů v pátek 16. října určilo, že jako osmou jsme navštívili v soutěži Dobráci roku obec Horní Lánov. Medailonek tamních dobrovolných hasičů byl odvysílán 23. října po 15. hodině!

Horní Lánov najdete na úpatí Krkonoš v údolí Malého Labe. Nedaleko jsou sportovní horská střediska Vrchlabí či Špindlerův Mlýn.

Historie Sboru dobrovolných hasičů v Horním Lánově se začala psát 7.7. 1888.

A mají tu dokonce hned dva sbory dobrovolných hasičů. Jeden v Horním Lánově a druhý v Prostředním Lánově.

Činnost sboru je velice aktivní prakticky celý rok.

Čekáme na dostavění rekonstuované hasičárny, abychom měli kde všechny naše úspěchy vystavit!Petr Jandík, náměstek starosty

Vzhledem k okolnímu kopcovitému terénu jsou pak jednotlivé hasičké zásahy většinou velmi náročné a speciální. Nutná je proto také zejména dobrá fyzická příprava hasičů.

Hasiči z Horního Lánova pořádají kromě mnoha dalších akcí také Hasičskou pouť, kdy se celé cvičné hasičů promění mnoha atrakcemi pro děti, ale nejen pro ně. Také pro jejich rodiče i prarodiče.

Ve sboru hasičů jsou děti, muži i ženy.

SDH Lánov

Největší úspěchy v soutěžích vozí domů děti, těch je jako členů sboru celkem 50. Pohárů a ocenění mají tolik, že je už prakticky nemají kam dávat.

Členka sboru Denisa Vaňková se dokonce stala mistryní republiky v požárním sportu v roce 2002. A oslavy to pak byly pořádné.

A pokud by hasiči z Horního Lánova uspěli v soutěži Dobráci roku, tak by se to v obci slavilo snad celý rok!

Svůj sbor můžete přihlásit ZDE: Online přihláška do soutěže Dobráci roku

Dobrovolné hasiče ze Suchého Dolu můžete až do pátku 30. října 2015 do 15:00 podpořit v soutěži Dobráci roku zasláním SMS ve tvaru DOBRACI (mezera) LANOV na číslo 900 11 04. Technicky zajišťuje ATS Praha. Cena jedné SMS je 4,- Kč včetně DPH.

Text zprávy nesmí obsahovat písmena s háčky a čárkami.

Počet hlasů z jednoho telefonního čísla není omezen. Na každou zaslanou SMS přijde odpověď - zpětná potvrzující SMS, že hlas byl přijat.

Držíme palce hasičům ze Horního Lánova, ať uspějí!

Losování z dosud přihlášených sborů v pátek 23. října určilo, že jako další navštívíme v soutěži Dobráci roku obec Olešnice u Rychnova nad Kněžnou. Medailonek tamních dobrovolných hasičů bude odvysílán v pátek 30. října po 15. hodině!

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka