Dlouhé kolony a nervózní řidiči. Tak to vypadá při opravě křižovatky v Úlibicích. A bude hůř

1. září 2017

Čekající řidiči, dlouhé kolony, zvýšený dohled policistů. Tak to teď vypadá v Úlibicích na Jičínsku. Dopravní problémy tam jsou kvůli opravě kruhového objezdu na hlavním tahu z Jičína do Nové Paky. Navíc po víkendu nastanou další problémy. Jednu z objízdných tras totiž čeká uzavírka.

„Tady to je teď úplně o ničem. Když jedeme k nám přímo z Jičína, tak jsou dva semafory. A pokud bych chtěl jet na Turnov, tak jsou tam další dva semafory. Takže jezdím přímo z Jičína a musím si to klasicky vystát," popisuje aktuální situaci kolem Úlibic řidič Petr z Jičínska, který tudy právě projel se svou rodinou. Přiznává, že se tomuto místu nyní snaží vyhnout.

Čtěte také

To samé má v úmyslu řidič Michal, který teď s kolegou přijel směrem od Hořic, kde zůstal stát v koloně a pomalu popojížděl: „Někde to otočit a objet. Jenže se zase dělají kolony někde na té objížďce."

Policisté na dopravu intenzivně dohlíží, ale kolony se tu ve všech směrech tvoří dál

„Situace není uspokojivá," říká Aleš Brendl mluvčí jičínské policie.

A dopňuje, že se nyní pokusili policisté a zhotovitel opravy vytipovat dny a hodiny, kdy je tady povoz nejhorší a v tento čas dopravu řídí pověřené osoby: „Pondělí až čtvrtek v časovém rozmeí od 5:30 až do 19:00 hodin. Co se týká pátku, tak je provoz řízen od 5:30 do 21:00 hodin. V sobotu od 8:00 do 19:00 hodin a v neděli od 11:00 do 21:00 hodin." Jinak je provoz řízen semafory.

Práce na silnici (ilustrační foto)

Další problémy přijdou už po tomto víkendu

„V pondělí 4. září bohužel dojde k uzavření jedné z objízdných tras. V úseku od obce Valdice na obec Dřevěnice bude tato silnice uzavřena z důvodu stavebních prací," dodává Aleš Brendl.

Dopravní problémy tady zřejmě potrvají až do konce října, kdy by kruhová křižovatka měla být kompletně opravena.

Spustit audio