Cyklobusy v Orlických horách

23. září 2010

Přeprava cyklistů do Orlických hor se rozjela naplno. Až do konce září budou opět fungovat cyklobusy, a to na čtyřech trasách. Podle ředitele dopravní společnosti Orlobus Martina Prouzy přepraví speciálně upravené autobusy za jednu sezónu zhruba osm tisíc cestujících. V letošním roce očekává společnost větší zájem cyklistů, a to mimo jiné i na trase Josefov - Hradec Králové - Šerlich.

"Budete se informovat asi v nějakém informačním středisku nebo na jízdních řádech, na internetu a podobně. Tam zjistíte, že to jezdí z Koruny, že to jezdí ráno každou sobotu, neděli. Přijedete, tam vám naše posádka naloží kolo na cyklopřívěs, zaplatíte a jedete," dodal Martin Prouza, ředitel dopravní společnosti Orlobus.
Čtyřsedačková lanovka v Říčkách v Orlických horách, která od začátku června nabízela jako jediná v těchto horách turistům možnost vyjet na hřebeny, o víkendu ukončila letní provoz. Vlekaře k tomu přiměl majitel lesních pozemků v okolí lyžařského areálu v Říčkách Jan Kolowrat Krakowský, kterému se nelíbí, že cyklisté, kteří lanovku také využívají, ničí lesy. Ve svém sobotním vydání pro Královéhradecký kraj o tom informovala Mladá fronta Dnes (MfD).

Spustit audio