Čtvrtek: Když je práce koníčkem...

16. duben 2015

Toužili jste po nějakém konkrétním zaměstnání a ono to vyšlo? Čemu jste se v životě věnovali, co vás živilo, ale i naplňovalo? Měli jste, nebo máte práci, která je pro vás zároveň koníčkem? Pracujete i "nad rámec" vašich povinností, protože vás to, co děláte, těší? Pracovali jste v oboru, který jste milovali a bavil vás kontakt s lidmi, pomoc druhým? Našli jste práci, která pro vás byla zároveň posláním?

Do Noční linky nám napsala paní Hanka z Berouna. Z jejího dopisu vybírám: „Jsem ošetřovatelka zvířat. Starám se o koně. Moje práce je mým koníčkem a jsem ráda, že mohu něco takového dělat. Vždy jsem chtěla pracovat se zvířaty a pomáhat jim, být jim na blízku. Uvědomuji si, že to je velký dar a tak k tomu i přistupuji. Neberu nic jako samozřejmost. Všechno totiž může jednou skončit.“

Paní Hanka píše, že pravidelně poslouchá Noční linku a ráda by slyšela, zda i posluchači přistupují ke své práci s pokorou a radostí, jestli je to i pro ně poslání a zda je to, čemu se v životě věnovali, obohatilo a těšilo.

autor: kas
Spustit audio